* Gratis verzending * op werkdagen voor 14.00 uur besteld, volgende werkdag in huis *

Kruidenboter

KRUIDENBOTER

 

INGREDIËNTEN

  • pakje ongezouten roomboter (250 gram)
  • 3 tl citroensap
  • 15 takjes platte peterselie
  • 10 takjes dille
  • 15 stengels bieslook
  • 2-3 teentjes knoflook
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Haal het pakje boter uit de koelkast en laat de boter op kamertemperatuur komen.
  2. Hak de blaadjes peterselie, takjes dille en stengels bieslook fijn. Pers de teentjes knoflook uit.
  3. In een kommetje prak je de citroensap, kruiden en knoflook door de boter. Dit kan met een vork, maar ook een spatel werkt prima. Breng de boter verder op smaak met peper en zout.
  4. Schep de kruidenboter op folie, vouw het folie dicht en draai de zijkanten dicht. Zo vormt zich een rol. Leg deze in de koelkast om op te stijven. Eenmaal uitgehard kun je er plakjes vanaf snijden.

                                                 

                                                             Maak jij voortaan ook zelf je kruidenboter?

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.